Показати повну версію : Нарешті!!! Новий альбом System of a Down!
Присвячується всім прихильникам гурту System Of a Down :) Надибав в інеті їх новий альбом Mesmerize. [Щоб бачити посилання - реєструйтеся!] і [Щоб бачити посилання - реєструйтеся!] . А ті хто ще не слухав, рекомендую. В будь якому випадку, сподобається вам чи ні, але такого ви ще не чули.
P.S. Мене порвало.
Melanhozavr
11.05.2005, 10:13
Ну якось не дуже хочеться викачувати з огляду на те, що я чув раніше з творчості цього гурту. Слухай, а чим воно тобі подобається? І взагалі шо то за стиль музики в них такий. Воно шось непонятне таке.
Ну якось не дуже хочеться викачувати з огляду на те, що я чув раніше з творчості цього гурту.
А що ти чув? Просто цікаво. В мене дружина слухає в основному слюняву попсу, але SoAD їй подобається (не все правда), також присадив її на Nightwish. Послухай з нового альбому хочаб оце: [Щоб бачити посилання - реєструйтеся!] а потім скажеш свою думку.
Слухай, а чим воно тобі подобається? І взагалі шо то за стиль музики в них такий. Воно шось непонятне таке.
Вслухайся в їхні тексти, зрозумієш. І взагалі мені подобається рок. Гарний, без тупих криків. Такий як грає SoAD. Шкода що в нас нема схожих гуртів :( А новий альбом взагалі відрізняється від попередніх. З нетерпінням чекаю другої частини. Якщо в нас з`явиться до кінця року, то навіть придбаю ліцензійний компакт.
Melanhozavr
11.05.2005, 10:59
Хм. Шо я чув? Та приносили якось компакт з мптришками. Було там і декілька їхніх пісеньок. Назв не пам'ятаю. Але я так досить мимохід так послухав. Може я і помиляюся. Добре. Переконав. Зараз попробою викачати і скажу свою думку.
Для мене головне, щоб в музиці були якісь емоції. Щоб відчувалося шо робота музикантів щира, без понтів, і співають вони про щось пережите. Тобто для мене головне щоб музика створювала якусь атмосферу. Хай там навіть і не буде якихось хітів і т.д. це не головне.
В тих пісеньках я нічого такого непочув. Але збірники взагалі не варто слухати.
Зараз викачаю.
А ти Pink Floyd любиш? І взагалі рок 70-х 80-х?
Для мене головне, щоб в музиці були якісь емоції. Щоб відчувалося шо робота музикантів щира, без понтів, і співають вони про щось пережите. Тобто для мене головне щоб музика створювала якусь атмосферу. Хай там навіть і не буде якихось хітів і т.д. це не головне.
Емоцій там хоч відбавляй. І співають вони правильні речі. Ось чому вони мені й подобаються - гарна музика, текст із змістом.
Але збірники взагалі не варто слухати.
Чому?
А ти Pink Floyd любиш? І взагалі рок 70-х 80-х?
Чесно кажучи, не сильно. Але є деякі речі, які подобаються.
P.S. Я ні в якому разі не намагаюсь нав`язати тобі чи комусь іншому свою думку, тим більше в такому спірному питанні як музика. Просто ніколи не чув, щоб хтось казав що в них музика ніяка - або повне несприйняття, або ..
Melanhozavr
11.05.2005, 11:38
Чому збірники не варто слухати? Тому що кожен альбом є в принципі в ідеалі розповіддю про щось, якоюсь історією, кусочком довколишнього світу відображеного в музиці. А коли роблять збірник, то все це втрачається. Ти ж не читаєш 10 сторінок якоїсь одної книжки, потім ще 10 якоїсь іншої і т.д. Історія почалася і йде до логічного завершення - альбом звучить 100 чи менше хвилин і розкриває якусь одну тему. Чи декілька, але взаємопов'язаних, з одним настроєм і сюжетом.
А щодо Pink Floyd то це на мою думку теж класний рок, який поза конкуренцією. Класика. До того ж теж дуже розумна і змістовна.
Чому збірники не варто слухати? Тому що кожен альбом є в принципі в ідеалі розповіддю про щось, якоюсь історією, кусочком довколишнього світу відображеного в музиці. А коли роблять збірник, то все це втрачається. Ти ж не читаєш 10 сторінок якоїсь одної книжки, потім ще 10 якоїсь іншої і т.д.
Я просто невірно зрозумів, чомусь подумав, що ти кажеш саме за альбом :)
А щодо Pink Floyd то це на мою думку теж класний рок, який поза конкуренцією. Класика. До того ж теж дуже розумна і змістовна.
От чому я не люблю нав`язувати свою думку. Тобі подобається Pink Floyd, а мені ні (наприклад). З SoAD все навпаки. Все відносне.
Melanhozavr
11.05.2005, 12:06
Ха! Тут є такий гарний сайт [Щоб бачити посилання - реєструйтеся!] присвячений важкій музиці. Варто ним користуватися. Головна цінність сайту - рецензії меломанів. Якщо тобі цікаво, то почитай, що думають люди про SoAD. Взагалі то там ставлять дуже різні оцінки їхнім альбомам - і дуже високі і дуже низькі. А це як правило говорить про те що гурт або справді класний, або просто грають щось таке, шо тяжко в'їхати. Я ще не викачав, бо в мене трохи глючний нет і купа студентів сидить, швидкість нету гасять.
присвячений важкій музиці.
В тому то й справа, що музику соад важко віднести до якогось конкретного стилю року. В них є і важкі композиції, а є й легкі. Так само мені важко назвати Nightwish black-metal групою (хоча відносять її саме до цього напрямку).
Головна цінність сайту - рецензії меломанів.
Для мене головний рецензент - це я. Якось декілька чоловік мене переконували, що Арія - це СУПЕР! Але мені зовсім не сподобалось. Та сама історія з Ramstain. Хоча думку інших інколи варто знати.
Але напевно можна сказати одне - рок є рок, комусь подобається одне, комусь інше, але слухати його будуть і через 20-30-50-100 років. Підтвердження тому - той самий Pink Floyd, Nirvana і багато інших.
Melanhozavr
11.05.2005, 12:55
Для одних супер, для інших ні. Слухай, а де ти таке почув шо Найтвіш - блек метал:) Це щось нове. Я дещо читав про те кого можна віднести до блеків. більшість музичних критиків вважає, що фактично в музиці не існує такого стилю як блек. А гурти стають блековими в силу своїх переконань, світогляду та іміджу, який вони сповідують. Як правило це заперечення християнства, слідування якійсь язичницькій релігії, культ зла іт.д. Тобто блек скорше світогляд ніж окремий стиль музики, що має якісь свої особливі засоби та звучання. Як ти розрізняєш шо таке блек, а шо дум, треш, павер?
Якщо все що я вище написав правильно, то Найтвіш це ніякий не блек. Але ми щось далеко від теми пішли. Може створити окрему гілку про Найтвіш чи взагалі про якийсь стиль музики. Тут здається ше не було таких гілок.
Слухай, а де ти таке почув шо Найтвіш - блек метал:) Це щось нове.
Десь в інеті читав. А може я й не правий :)
Як ти розрізняєш шо таке блек, а шо дум, треш, павер?
Зовсім не розрізняю. Я взагалі поганенько розбираюсь в цих стилях. Напевно знаю що Nirvana - це грандж (здається :) ). Я не слухаю конкретно стильову музику. Просто щось мені подобається, а щось ні, а в якому стилі воно написано та зіграно, мені однаково.
Може створити окрему гілку про Найтвіш чи взагалі про якийсь стиль музики. Тут здається ше не було таких гілок.
Можна. Nightwish це теж щось особливе. Наскільки я чув/читав, то їхня солістка співала в опері. Рок, оперний вокал - ніколи б не повірив, що таке поєднання не тільки можливе, але й так класно звучатиме, якби сам не почув.
Melanhozavr
11.05.2005, 13:46
Дуже багато суперечок є про її вокал. Напевно воно так і є - для року і металу вона супер вокалістка з оригінальним оперним вокалом, а для опери - вона ніхто, холосові дані не ті.
Можу тобі запропонувати декілька гуртів і альбомів з вище перелічених стилів, які варто послухати. Я теж не прихильник важкої музики. Більше того. Я напевно її до кінця не розумію. Наприклад, якщо взяти такі гурти як Amorphis, TheRion, та багато інших, то в текстах їх пісень дуже багато місця відводиться оспівуванню природи, типу "травка зеленеет - солнишко блестит. Харашо то как"! Але якими засобами вони цього досягають?!!! Бас гітара, гроулінг (утробний рик), важкі гітарні рифи. Тобто в цих людей (і тих хто таке слухає і тих хто грає) якесь похмуре сприйняття природи і світу. Вони населяють свої картини природи якимось тінями, мороком, привидами, тривогою. Створюється щось таке епічне, похмуре і давнє. То особливо скандинави поюбляють так грати і про таке співати. Ти послухай, які назви альбомів та гуртів в перекладі на українську : "Історії з тисячі озер (Amorphis)", "Історії з світу сутінків" (Blind Guardian), "Карпатський ліс" (блек гурт) і т.д. Напевне найкраще слухати цю музику серед норвезьких фіордів, чи в засніженій пустелі. Але я народився і живу в сонячній Україні.
Тому мені таке сприйняття в деякій мірі чуже. Хоча з того всього все таки щось можна вибрати.
Nightwish - припопсований дум
Рок, оперний вокал - ніколи б не повірив, що таке поєднання не тільки можливе, але й так класно звучатиме, якби сам не почув.
послухай такі гурти як Lacrimosa, Therion, Lacuna coil, The Gathering, Inkubus Sukkubus, Haggard(!), Cruashan, Within Tamptation. Офігієш.
послухай такі гурти як Lacrimosa, Therion, Lacuna coil, The Gathering, Inkubus Sukkubus, Haggard(!), Cruashan, Within Tamptation. Офігієш.
Слухай, ти наче знаєш мої смаки краще за мене :) Не все, правда, з наведеного вище, сподобалось, але є сильні речі. Дякую.
Народ, ну ви мене й розсмішили =)
Найтвіш - це такий же блек-метал, як і припопсований дум =) Цей стиль називається Power Metal і можна сміливо стверджувати, що вони перші стали грати таку музику і аналогів і досі не існує. А Тар'я Турунен (їх солістка) дійсно закінчувала філармонію (чи як воно в них називається) по оперному співу.
Найтвіш - це супер музика, чи не єдиний гурт, який я досі слухаю з тих часів, коли повикидав к бісам всю свою важку музику. Раджу для підняття настрою і оптимістичного погляду в майбутнє.
[Щоб бачити посилання - реєструйтеся!]
Melanhozavr
14.05.2005, 15:04
Найтвіш - це супер музика, чи не єдиний гурт, який я досі слухаю з тих часів, коли повикидав к бісам всю свою важку музику. Раджу для підняття настрою і оптимістичного погляду в майбутнє.
А чого так? Що тобі в ній так не сподобалося. Мій брат говорить, що не тільки важка музика, але й рок - це зло. Вона відображає темну сторону душі людини. Ти такої ж думки?
Щодо тих гуртів, які перелічені вище можу виділити альбом Lacrimosa "Штиль". Це було перше, що я почув з важкої музики. Всі інші альбоми я не слухаю. Не подобаються. А ось "Штиль" в мене вже 6 років. В своєму стилі це шедевр. Все що з'вилося пізніше вже не такого рівня. А Anathema хтось слухає? Особливо альбоми після "Silent Enigma"?
2 Melanhozavr
Не буду повторюватися - зрозумієш, якщо почитаєш мій допис тут:
Melanhozavr
14.05.2005, 17:38
Зрозуміло... Але не можу погодитися. Крім того не всі ж вони таке погане співають і такі вже дегенерати. Там можна і щось хороше знайти. А до Найтвішу чого така любов? Мені просто цікаво. Бо я ніколи не перекладав їхні тексти. Здається там є якісь фентезійні сюжети в піснях...?
Крім того не всі ж вони таке погане співають і такі вже дегенерати. Там можна і щось хороше знайти.
Тому я і слухаю інколи Найтвіш :) Тексти? Ну переклади для себе, якщо є бажання. Вони в них ДОБРІ =) і головне несуть смислове навантаження. І ще - вони не пропагандують те виродження, що переважає в інших...
Слухай, ти наче знаєш мої смаки краще за мене Не все, правда, з наведеного вище, сподобалось, але є сильні речі. Дякую.
Ше би рекомендував Theatre of Tragedy. І така порада: якшо тобі зі згаданих гутрів шось не сподобалось не спіши ставити на них хрест. В половини груп творчість мона поділити на 2 періоди: старий, де люди намагались грати "істинний метал" - поважчий і з тупими криками, новий - коли дитячц пройшли і хлопаки почали грати професійно файну музику
Найтвіш - це такий же блек-метал, як і припопсований дум Цей стиль називається Power Metal і можна сміливо стверджувати, що вони перші стали грати таку музику і аналогів і досі не існує
WerWolf, ти помиляєшся. Повер метал - це Blind Gardian, Children of Bodom, і Nightwish з цим стилем нічого спільного не має
Ше би рекомендував Theatre of Tragedy. Ліпше порекомендуй людині On Thorns I Lay - класний грецький дум зі скрипкою та жіночим бек-вокалом.
[Щоб бачити посилання - реєструйтеся!] ([Щоб бачити посилання - реєструйтеся!])
Children of Bodom не слухав, а Блайнд Гвардіан як на мене це щось середнє між Speed Metal і Heavy. Хоча позиціонують вони себе як speed-power-metal... Точно одне скажу - Найтвіш не має ніякого відношення до блеку і думу =)
Точно одне скажу - Найтвіш не має ніякого відношення до блеку і думу
З блеком точно ніц спільного нема. І н дум нібито то не дуже подібно. Але корінь там. Багато людей їх стиль називають "gothic metal"
а Блайнд Гвардіан як на мене це щось середнє між Speed Metal і Heavy
Як на тебе, як на мене. Це класика повер - металу. Інша справа шо повер в цілому схожий на хеві-спід
Гаразд, хай буде пауер-готік, якщо хочеш =) З мелодичним оперним жіночим вокалом. Не суть важливо. Важливо - що класна музика! =)
Цитата Melanhozavr:
> А щодо Pink Floyd то це на мою думку теж класний рок, який поза конкуренцією. > Класика. До того ж теж дуже розумна і змістовна.[/QUOTE]
Знаєш, System мені дуже й дуже подобається!! але не все, а декілька їх
пісеньок. особливо, коли погано на душі - у таких випадках мені варто слухати щось відносно важке (!) .
А щодо Pink Floyd_а ... Це дійсно класика.. Мій хлопець їх
обожнює, от і я якось пройнялася :-) . З їх творів збірки робити важко,
бо кожний альбом є насправді монолітним.... подивилася -=The wall=-,
і мене порвало на шматки... це справді шедевр... Дякувати Богу, фільм був без перекладу (який би тільки заважав слухати)...
Хотіла спитати ... пісня -= Metro =- у цьому альбомі?...
Це єдине, що з відносно недавніх творінь гурту я чула.
і сподобалось... дійсно нагадує метро!
Доки дійшла до 3-ї сторінки - забула, що обговорення присвячується новому альбому
System of a Down ... :)
VampirefromCrypt
12.06.2005, 00:26
Точно одне скажу - Найтвіш не має ніякого відношення до блеку і думу
То є пауер метал, чи як кажуть фіни Опера Метал!
Доки дійшла до 3-ї сторінки - забула, що обговорення присвячується новому альбому
System of a Down ...
Шо народ, від хардкору премося..мені він теж подобається тільки коли справа до придбання доходить, чомусь завжди на блек метал мене несе... ;)
VampirefromCrypt
12.06.2005, 00:40
WerWolf, ти помиляєшся. Повер метал - це Blind Gardian, Children of Bodom, і Nightwish з цим стилем нічого спільного не має
Children of Bodom - моя улюблена группа....колись була...
"Карпатський ліс" (блек гурт) і т.д. Напевне найкраще слухати цю музику серед норвезьких фіордів, чи в засніженій пустелі. Але я народився і живу в сонячній Україні.
А ну уяви собі грудень-січень-лютий місяць ... сонце і -20 С за вікном...чому б і не послухати ... :)
Хотіла спитати ... пісня -= Metro =- у цьому альбомі?...
Це єдине, що з відносно недавніх творінь гурту я чула.
і сподобалось... дійсно нагадує метро!
Ні, це бонус до якогось старішого альбому (здається, Steal this Album). А не слухала BYOB (bring your own bombs) з нового?
Не знаю, мене ламає брати їхній новий альбом. Бо із старого мало, шо подобається:
"Чоп Сью!", "Токсісіті","Айріалс" і більше нічого.
Найтвіш - туфта, гидота. Його неможливо слухати. Тексти тупі, і цей оперний голос на фоні такої музики. >:(
vBulletin версії 3.8.3, © 2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010